بسم الله الرّحمن الرّحیم

 

تربیت حنجره و صداسازی با رویکرد سیستم حرکت ، ارتقاء عبارت است از ؛ خلق مجموعۀ توانمندیهای قابل توجّه ، تامّل و اعتناء در ابعاد حجم ، وسعت ، شدّت و قدرت ، جنس و رنگ ، بم ، زیر و اوج صدا ، در حنجره ای که فاقد استعداد ظاهری است و هیچ کدام از پارامترهای مورد نیاز یک حنجرۀ مستعد موسیقیایی را ندارد و عموماً در عالم موسیقی آوازی یک حنجرۀ کاملا بی استعداد تلقّی میشود که هیچ گونه پیشرفت قابل توجّه و حرکتی که بتواند در آینده تاثیر گذاری خاصّی بر مخاطب داشته باشد ، بر آن متصوّر نیست .

بنا بر این اگر بتوانیم در چنین حنجره هایی مجموعۀ توانمندیهای فوق الذّکر را بوجود آوریم در حقیقت به مفهوم خلق صدا عینیّت داده ایم . و به عبارتی ، صدا سازی ( ساخت صدا ) در حقیقت مفهوم خلق صدا را منعکس مینماید ، یعنی مصداقی که سابقاً وجود نداشته ( صوت موسیقیایی ) و هم اکنون ساخته شده است ( خلق صدا یا صدا سازی ) .

زمانی که صدای موسیقیایی در یک حنجره وجود دارد و ما به آن تکنیک خوانش اضافه میکنیم و در اثر خواندن متمادی تا اندازه ای توانمندتر میگردد ، مفهوم صدا سازی به مصداق واقعی کلمه دیگر بر آن مترتّب نیست ، بلکه مفهوم توانمندی سازی نسبی را القاء مینماید . به این مفهوم که ، یک صدایی که ژنتیکال « خوش » بوده و وسعت و حجم و رنگ خوبی دارد ، وقتی تکنیک تحریر همراه با سایر تکنیکهای خوانشی به آن اضافه میشود ، مفهوم تحریر سازی و تکنیک سازی که بعد از موجود بودن صدا باید به تدریس آن اقدام کرد را میتوان از آن استخراج کرد و نه لزوماً صدا سازی .

با یک مثال ساده میتوان مطلب را عمیقتر و دقیقتر کنکاش نمود و آن اینکه در برخی از مدارس غیر انتفاعی ، بسیاری از متقاضیان به هنگام ثبت نام با این مفهوم آشنایی دارند ( ثبت نام فقط با معدّل بالای هیجده )...! دانش آموزانی که بطور معمول نمرات بالای هیجده را در کارنامۀ خود دارند ، نیازی به تلاش و زحمت آنچنانی برای ادامۀ مسیر ندارند و به راحتی ، چنین افرادی مسیر خود را طیّ کرده و به مقصد میرسند ، امّا هنر اینجاست ، که چه کسی توانایی ارتقاء سطوح درسی دانش اموزی را دارد که همیشه نمراتش زیر ده بوده و معمولاً تجدید و یا مردود میشود ؟ کدام هنر مندی توانایی آن را دارد که از یک چنین دانش آموزی ، یک نخبه ای  سازد که در پیشبرد اهداف کوتاه مدّت و طولانی مدّت کشور مثمر ثمر باشد ؟ و این یعنی هنر ناب ...!

در عالم صدا و آواز نیز همین نگرش را داریم . تعلیم هنر جویی که استعداد قوی صدایی دارد ، نیاز به تلاش و زحمت ندارد و چنین افرادی معمولاً تاثیر گذار هستند و مسیر خود را تا انتها طی مینمایند ...! آنکه در یک حنجرۀ ضعیف و بی استعداد موسیقیایی ، صدایی ملکوتی و تاثیر گذار به شکل حدّ اکثری خلق نماید کجاست ؟ هنر واقعی و ناب که خاصیّت اکسیری در حنجره داشته باشد اینگونه است ؛ خلق کیفیّتی هنری ، چشمگیر ، ناب و حقیقی در یک حنجره ای که فاقد استعداد ظاهری و شایستگی ارتقاء سطوح توانمندی است .

هر هنرمندی که چنین تحوّلاتی را در یک حنجرۀ بی استعداد و بدون قابلیّت یک هنرجو رقم زند و او را به یک هنرمند و آواز خوان برجسته  تبدیل نماید ، بی شک یک صدا ساز به مصداق حقیقی کلمه است و خواهد بود .

لازم به ذکر است که تحقیقات عملگرایانۀ سیستم حرکت ، ارتقاء در حوزۀ حنجره و صدا ، دقیقاً با اهداف یاد شده شروع شد و نتایج به دست آمده نیز در قالب کتاب و سی دی آموزشی به زودی منتشر و در اختیار عموم علاقمندان قرار خواهد گرفت .

                                                   فرهاد اصلی    

 

 

 

 

 

 

پیام ماه

سلامتی تاجی است زرّین بر سر افراد سالم ، که تنها بیماران قادر به دیدن آن هستند ( بقراط حکیم )

اصول آموزش حرکت ، ارتقاء

اصول آموزش سیستم حرکت ، ارتقاء بر پایه های حرکت ، تغذیه و ایدئولوژی فردی قرار گرفته و اهداف آن ارتقاء سطوح سلامت ، توانمندی و کارایی انسانی با رویکرد غیر طبّی و غیر دارویی است .

آثار تحت انتشار

به زودی شاهد انتشار مجموعه آثار سیستم حرکت ارتقاء خواهیم بود ، که به تدریج در این بخش بارگذاری و معرّفی خواهد شد

کلیک کنید

//